Tabung Anak-Anak

Tabung Anak-Anak

Saturday, 14 January 2012

SPR terus dipersoalkan

  •  Kerajaan tidak perlu mewujudkan sebuah badan lain untuk mengendalikan pilihan raya memandangkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sudah terbukti mampu mengendalikan pilihan raya dengan baik, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

  • Timbalan Perdana Menteri berkata, SPR adalah sebuah badan bebas yang ditubuhkan di bawah Parlimen dan sebuah jawatankuasa pilihan khas parlimen sudahpun ditubuhkan bagi menambahbaik sistem pilihan raya sedia ada.
Beliau berkata demikian sebagai mengulas saranan bekas pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman supaya kerajaan memberi kebebasan sepenuhnya kepada suruhanjaya itu untuk melaksanakan tanggungjawabnya tanpa berkongsi kuasa dengan mana-mana agensi.
Akhbar tempatan memetik Abdul Rashid sebagai berkata kerajaan juga disarankan mewujudkan sebuah badan bebas bagi memastikan pilihan raya dapat memuaskan hati semua pihak.
- BERNAMAKali ini yang mempersoalkan tentang keadilan bukan calang- calang orang namun ditolak mentah - mentah oleh TPM kita.... sampai bila kah keadaan ini akan berterusan ? 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...