Tabung Anak-Anak

Tabung Anak-Anak

Friday, 9 December 2011

Tindakan Umno Pulau Pinang memalukanIdris Ahmad
SHAH ALAM- Tindakan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) pro Umno di Pulau Pinang 'menghadiahkan' replika kek najis kepada Ketua Menterinya, Lim Guan Eng dianggap memalukan dan menjauhkan orang bukan Islam dengan agama rasmi negara itu.
Ahli Jawatankuasa Pas, Idris Ahmad turut mempersoalkan tindakan mereka menghadiahkan replika kek najis kepada Guan Eng sempena ulang tahun ke 51 semalam.
''Ajaran mana yang mengajar sikap begini? Adakah ini yang dikatakan Islam wasatiah?. Semua tindakan ini memalukan Islam dan menjauhkan orang bukan Islam dengan Islam yang harmoni dan mulia," katanya dalam kenyataan media hari ini.
Sementara itu, beliau meminta pemimpin Umno menghentikan pelawaan untuk bersatu dengan Pas kerana mendahului Islam daripada segalanya.
"Pas mempunyai jati diri dan tahu meletakkan kompas perjuangan walaupun apa cercaan yang diterima kerana ini adalah lumrah perjuangan. Perjuangan Pas semakin diterima, sentiasa segar di hati rakyat ketika Umno sedang mengalami mimpi ngeri untuk mara ke hadapan," ujarnya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...