Tabung Anak-Anak

Tabung Anak-Anak

Friday, 14 September 2012

Jika strategi ini berjaya Umno lingkup


Antara petikan menarik dari sinar harian

1 -  Pakatan Rakyat akan mewujudkan 'blue print' - pelan tindakan untuk mendekati golongan wanita di luar bandar dan kawasan pedalaman bagi mencapai misi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).


2-   "Golongan di kawasan ini tidak terlalu terdedah dengan media baru, justeru mereka mudah terpedaya dan tertipu dengan hasutan media yang menyokong kerajaan,"

3-  dasar imperialisme yang melibatkan teori kebergantungan yang diamalkan negara maju seolah-olah dimainkan oleh Umno kerana mereka hanya membantu dari segi kewangan tetapi tidak membantu menyelesaikan cara meningkatkan ekonomi penduduk luar bandar.

"Jadi, penduduk luar bandar ini akan terus-menerus sentiasa bergantung dengan bantuan yang diberi tanpa menyedari usaha yang perlu dilakukan bagi memajukan ekonomi,"

4-   Anwar menyeru supaya pimpinan wanita daripada Pas, PKR dan DAP supaya bersatu padu bagi menjayakan misi ini.


Misi ini akan berjaya jika hasil kerja keras dan kesungguhan pihak pemimpin PR dalam membantu wanita di luar bandar kerana selama ini pihak kerajaan Pusat telah banyak membantu.. paling tidak pun ia boleh dimulai di negeri - negeri yg diperintah oleh Pakatan Rakyat...No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...